OVE GRICKALICE SMETE DA JEDETE DO MILE VOLJE: Konačno možete da odahnete, NE GOJE i imaju MINIMALNO KALORIJA
Kokice, Foto: Profimedia

sjajno

OVE GRICKALICE SMETE DA JEDETE DO MILE VOLJE: Konačno možete da odahnete, NE GOJE i imaju MINIMALNO KALORIJA

Za savršene kokice u kućnoj izvedbi imamo nekoliko jednostavnih trikova

Objavljeno:

Kokice su najdraža grickalica uz dobar film, a postoji nekoliko trikova koji omogućavaju da se njihova tekstura i ukus podignu na viši nivo i to bez upotrebe mikrotalasne.

Ova užina je ne samo veoma jeftina, već i jedna od najzdravijih koje se mogu pripremiti u udobnosti doma i to za 10 minuta, sa vrlo malo sastojaka. Sve što vam je potrebno su dobra šerpa sa poklopcem, kukuruz kokičar, ulje i so.

1. Koristite šerpu sa debelim dnom

Jeftino posuđe sa tanjim dnom ne raspoređuje temeraturu ravnomerno, pa neke kokice mogu biti neiskokane dok su druge zagorele.

Kokice
foto: Profimedia

2. Visoka temperatura ulja

Kukuruz kokičar vrlo lako može zagoreti ako se prži na visokoj temperaturi, zato je najsigurnije pržiti ga na srednjoj temperaturi. Čak i za nijansu jači plamen može ravnomerno iskokati kokičar, ali on će imati blagu aromu zagorelog.

3. Dva zrna su dovoljna

Ulje je odgovarajuće temperature kada se ravnomerno iskokaju dva zrna kukuruza. Odmah skloniti šerpu sa ringle, ubaciti ostatak zrnaca i sačekati minut pre vraćanja na vatru. Ovaj trik omogućava ravnomerno kokanje.

4. Blago otklapanje šerpe

Otklapanjem šerpe se sprečava uparavanje iskokanih zrna i postiže se optimalna hrskavost.

5. Pažljivo začinite

Vrlo je lako dosoliti, ali je nemoguće izbaciti višak soli.

Mleveni biber i istopljeni maslac klasičan su dodatak kokicama, međutim postoji nekoliko svakodnevnih namirnica koje mogu značajno pobojšati, pa čak i potpuno promeniti ukus omiljene filmske grickalice.

Prženje na maslinovom ili kokosovom ulju umesto na suncokretovom, daje kokičaru puniji i orašastiji ukus.

Za potpuno neočekivanu kombinaciju ukusa koja će vas oduševiti, dodajte mešavinu dve kašike istopljenog maslaca, kašike meda i četvrtine kašičice cimeta u blago posoljene kokice.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.